27-05-08

New bathroom 101 (8)


Het is hier stil rond onze badkamer. Oorverdovend stil. Dat komt, beste mensen, omdat wij ons sinds een week of twee weer kunnen douchen, en daardoor zijn de werken in een lagere versnelling terecht gekomen.

Maar! Het einde is in zicht. Natuurlijk zijn er nog de laatste loodjes, en die wegen in dit geval echt wel het zwaarst. Toch begint het er stilaan echt wel als een badkamer uit te zien.

Zo hebben we eergisteren onze 196 cm lange, 78 cm hoge en 20 kilo zware spiegel opgehangen. Dat ging verbazend goed. Te goed, bijna. Ik durfde hem amper los te laten, zelfs na een aantal keer voorzichtig trekken en wiebelen om te zien of hij echt wel vast hing. 'k Ben er nog altijd niet helemaal gerust in; ik verwacht elk moment dat de spiegel met een donderend geraas naar beneden zal storten. Aaah.

What else? De kastjes zijn in elkaar gezet en het werkblad ligt er al op. Dat moet nog een klein beetje worden bijgevijld om perfect te passen en het moet nog een paar keer met houtolie worden behandeld. Vervolgens moeten we proberen om onze kastjes waterpas te zetten (vloer ligt niet vlak, vandaar...) en dan kan de 3 centimeter dikke berken plaat worden vastgezet. En de waskommen en kranen worden gemonteerd.

Blijft nog over: ophangen van de spots en de radiator. En misschien een plintje zetten langs de geschilderde muur. Verlichting kiezen voor boven de spiegel. Overgangsprofiel zetten tussen de tegels (badkamer) en de laminaatvloer (wasplaats). Deur inkorten en deurlijsten terugzetten. Verluchtingssysteempje zetten. En later (veel later) waarschijnlijk nog een glazen scherm plaatsen om de inloopdouche af te sluiten.

Zou ik dan alles hebben...?

16:51 Gepost door eftokati in wonen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: badkamer, verbouwen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.