22-05-08

Gezien


Het Eurovisiesongfestival
Ik ben nooit echt fan geweest van "O Julissi" van Ishtar, maar ik kan ook niet zeggen dat ik het nummer verafschuw. Al van bij de preselecties had ik gewoon het gevoel dat het liedje onopvallend voorbijschuift en dat was precies wat het ook deed tijdens De Grote Halve Finale in Servië afgelopen dinsdag. Want in tegenstelling tot wat de 'fans' mogen beweren, is dat verzonnen taaltje nu ook weer niet zó speciaal of opvallend. Zeker niet als je bedenkt dat voor 80% van de kijkers (lees: sms'ers) het Nederlands gewoon net zo vreemd zou klinken. En de grappige hoofdbewegingen van Soetkin, tja, die gingen verloren op dat grote podium; haar rode jurk en rode laarsjes die me altijd een beetje aan Roodkapje deden denken, werden vervangen door die circustent en rode pumps begot (om nog maar te zwijgen over de zwarte pofkleedjes van de backing vocals - awoert voor de VRT die na Kate Ryan nog altijd niet geleerd heeft dat een stylist inhuren GEEN goed idee is) en dan was er nog de zogenaamde 'choreografie' die inhield dat Soetkin zich te hard moest concentreren op haar wandeling langs alle groepsleden. Foei. De grappige charme die de groep had tijdens onze preselecties werd vakkundig uitgegomd door de zogenaamde professionals, wat "O Julissi" (lees: Ishtar) nog minder deed opvallen dan ik al had voorspeld. Reken daar nog bij dat de leuke graphics die ze mee hadden in hun oorspronkelijke act in Belgrado niet konden worden gebruikt, en hun uitschakeling is perfect logisch.

Hadden we iemand anders moeten sturen? Neen, had ook niet gewerkt. Nelson? Neen, want er was al een donkere knapperd met mouwlozen tenue (Israel). Betty? Neen, want er was al SM act (Slovenië). Paranoiacs dan? Nope, sorry, Finland had ook al een rockgroepken. Sandrine misschien? Ook al niet, er waren meer - huhum - 'schone' madammen met een sexy kleedjen en een snel vergeten poppy/disco song. En goed kunnen zingen telt niet, zodus...

Volgende keer sturen we Mega Mindy. Of Piet Piraat. Of nog iets van Studio 100. En we winnen. We winnen I tell you!


Mijn Restaurant
Kijk, David en Lindsay hadden (hebben) een prachtig restaurant, en chef Ivan heeft ongetwijfeld een voorsprong op Yanaïka als het op koken aankomt, maar ik gun het Hasselt net ietsje meer. Why? Omdat ik ervan overtuigd ben dat David en Lins in een betere positie zitten wat betreft de overname en dat ze binnen een drietal weken de Matizze gewoon weer openen. En ik zal er met veel plezier eens gaan eten. Yanaïka en Stephanie, die hebben zichzelf echt al wel overtroffen. Zo weinig ervaring en toch op zo'n manier een zaak runnen... Chapeau. Met een beetje extra steun (lees: een overwinning) en nog een paar maanden de tijd om bij te sturen, ben ik er 100% zeker van dat ook zij ook geweldig én winstgevend restaurant gaan hebben. Daarom! SMS 'hasselt' naar 3274, want anders zijn ze dicht eer ik er eens kan gaan eten! :-(

Leuven, ik weet 't niet... Jelle is een fantastische kerel, en volgens wat ze op tv laten zien ook een geweldige kok, maar zonder maitre Willy loopt het nog altijd niet zoals het hoort in de zaal. En Willy, die is niet vast in dienst! Stephanie in Hasselt heeft haar zaal wat dat betreft blijkbaar beter in de hand.

Voor mij mag Hasselt winnen, maar ik hoop eigenlijk stiekem dat zowel zij, als Leuven en Antwerpen na het programma gewoon weer open gaan!


I have spoken.

Commentaren

amen daheddegoegezeg grl en ik ga mee eten, micheline

Gepost door: de willy | 22-05-08

De commentaren zijn gesloten.