19-04-08

New bathroom 101 (6)


Aantal dagen zonder badkamer: ondertussen opgelopen tot niet minder dan 59. En dat is toch zo nét ietsje meer dan de 2 à 3 weken die ik vooraf in mijn hoofd had... OK, die vooropgestelde termijn was dan misschien weer wat te optimistisch, maar dat het uiteindelijk meer dan twee maanden zou worden had waarschijnlijk niemand verwacht.

De afgelopen 8 weken is ons huis - nope, niet alleen de badkamer! - door de verbouwingen stilaan een echt slagveld geworden. Een overzichtsken:

De wasplaats, het toilet, de berging en op den duur zelfs het trottoir buiten werden bedekt met een fijn laagje knaloranje stof. Dat krijg je als je tegels te lijf gaat met een haakse slijper. Ondanks al meedere (zij het gedeeltelijke) opkuisacties, blijft het flashy poeder uit alle mogelijke hoeken en spleten terug opduiken. En ik twijfel er niet aan dat dat nog minstens 6 maanden zo gaat blijven.

Vuile was, kleren, tandpasta, shampoo, douchegel, handdoeken, deo, haargel, wattenstaafjes, haardroger, bodylotion, washandjes,... Het bevindt zich allemaal in de keuken/eetplaats ondertussen. Ah ja, want in de badkamer is er geen plaats natuurlijk.

Aangezien de keuken min of meer dienst doet als badkamer en er - zeker de eerste 5 weken van ons avontuur - zowat elke avond wel iemand aan het werk was, is er bitter weinig in huis gekomen van deftig koken. Wat er dus op neer komt dat we vooral 'troep' hebben gegeten. Of helemaal niks.

Enfin, redenen genoeg dus om me eens serieus met de zaken te gaan bemoeien. 'k Had nog nooit in mijn leven tegels gezet, maar na een halve dag verlof afgelopen woensdag en nog eens een vrije namiddag gisteren, heb ik dat zaaksken toch redelijk doen opschieten. Nog maar 4m2 wand moet worden betegeld! Dat hoop ik komende week voor elkaar te krijgen én tegelijkertijd heb ik zelf een deadline voorop gesteld om klaar te zijn met het voegen: eind volgend weekend. Zondagavond 27 april 'opleveren' dus. Ik zou zowaar een fantastische kandidaat voor The Block zijn...

En als dàt allemaal lukt, moeten we ook nog:
- de douchekraan plaatsen
- de douchestang ophangen
- de radiator terughangen (daar zie ik nog het meest tegenop)
- 1 muur schilderen
- kastjes zetten
- waskommen, nieuwe sifons en kranen installeren
- de verlichting en spiegel ophangen


Kort samengevat: piece of cake. Hum. Hu-hum. Als er géén doden vallen eer de badkamer volledig klaar is, beschouw ik dat als een positief resultaat. En als het wel gebeurt pleit ik all is fair in love, war and renovations.

23:43 Gepost door eftokati in wonen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: badkamer, verbouwen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.