07-04-08

New Bathroom 101 (5)


opblaaszwembadjeAls ik de theorie van i. over verbouwingen volg, gaat alles nog steeds goed. Vier buitenmuren? Check. Niet aan 't doodvriezen? Check. Tegels in de badkamer? Euhm...

Na de voorgaande 568 problemen, vandaag probleem 569: de tegels blijken niet op het pleisterwerk te houden. Ik heb zo'n vaag vermoeden dat dat met de natte plekken te maken heeft (vocht binnengekomen toen het oude - lekkende! - dak er nog lag...).

Mijn recent ontdekte en niet aflatende optimisme in tijden van verbouwing heeft daardoor een serieuze deuk gekregen. En een 'deuk' is nog zacht uitgedrukt. Krater is misschien een beter woord. Het ging zo:

Vanavond om half zes thuisgekomen en iets later vol goede moed al het gereedschap bovengehaald om aan de slag te gaan. De onderste rij tegels staat er sinds zaterdag en ik zou vandaag verdergaan met de tweede rij (aangezien ik alleen volledige tegels moest zetten en geen stukken snijden, wilde ik er best zelf aan beginnen).

Tien minuten later, eerste tegel tegen de wand geplakt en net bezig om 'm op z'n plaats te zetten, als plots de onderste tegel voorover kantelt. Gewoon los. Geen spoortje lijm meer op de muur te zien.

Hartkloppingen. Stijgende bloeddruk. Instant migraine. Zin om met voorhamer wild in het rond te gaan zwaaien en alles wat mijn pad kruist aan gruzelementen te slaan.

Enthousiasme zwaar onder nul gezakt. Alle gereedschap maar weer ingepakt. Kan niet verdergaan als de kans bestaat dat ook alle àndere tegels die zaterdag werden gezet, straks gewoon weer van de muur vallen.

Ik denk dat ik gewoon een opblaaszwembadje in het midden van de badkamer ga zetten en me vanaf nu daarin wassen. En in de zomer buiten, met de tuinslang.

Geniale oplossingen welkom in de comments. Mag ook: het nummer van een goede psychiater.

20:47 Gepost door eftokati in wonen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: badkamer, verbouwen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.