25-03-08

[wijvenweek] Doe het met...


wijvenweek

Damn, ik heb al een dag van de wijvenweek gemist! Maar no problem, zondag is het ‘inhaaldag’ en kan ik dus alsnog alles kwijt over mijn wijflijf.

Het thema van vandaag op de wijvenblogs is: shoppen! Typisch vrouwelijk, naar het schijnt. Al is dat in ons geval toch niet helemaal waar voor ’t moment.

Ook aan mijn verbouwings-posts van de laatste tijd zal je niet gauw merken dat je op een wijvenblog bent terechtgekomen… Er worden radiatoren afgenomen, electriciteitsleidingen ingekapt en tegels gelegd. En daardoor is meteen ook ons shoppinggedrag drastisch gewijzigd. Wij brengen onze zaterdagen tegenwoordig voornamelijk door in de Brico, de Gamma of de Hubo.

Ook de reclamefolders van bovengenoemde ketens worden elke week grondig uitgespit, want hoe weten we anders waar de tegellijm het goedkoopst is?!

Dat shoppen in die typische mannenbastions zorgt toch nog vaak voor argwanende blikken. Twee vrouwen die gyprocplaten in een aanhangwagen laden, de mensen (mannen?) zijn er blijkbaar nog niet aan gewend. Moeten we daar niet dringend verandering in brengen ladies?! Emancipatie-gewijs en al?

Ik stel voor dat alle straffe madammen van de wijvenblogs zich aanstaande zaterdag naar de dichtstbijzijnde doe-het-zelf zaak begeven. Kies een nieuwe kleur voor de slaapkamer! Kwijl bij het zien van de vormen van een hypermoderne designkraan voor de badkamer! Beeld je eens in wat een metamorfose je de tuin zou kunnen geven met een houtcompound-terras!

En stuur de mannen maar naar – ik roep maar wat – The Body Shop. Wie weet vinden ze hun nieuwe babyzachte huidje wel zo aangenaam dat ze spontaan aan het smeren gaan?!!

Hun verwaarloosde porieën zullen ons eeuwig dankbaar zijn. Amen.

13:48 Gepost door eftokati in algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: shoppen, wijvenweek, wijvenblogs |  Facebook |

Commentaren

bij deze WEIGER ik, mezelf een WIJF te noemen. zelfs niet in een WIJVENWEEK. Heeft het BH verbranden van onze hippiemoeders dan alleen opgeleverd dat we onszelf nu ook al wijf gaan noemen om te mogen meetellen?
Nowee Josiane

Gepost door: bibifromtheblog | 25-03-08

Wat een geweldig plan! Komend weekend ga ik zeker naar de praxisgammakarweibigboss-winkel. Maar mijn man moet wel met mij mee, ik ga de aankopen natuurlijk niet allemaal zelf dragen ;)

Gepost door: Branwen | 25-03-08

De commentaren zijn gesloten.