26-02-08

New bathroom 101 (1)


Eindelijk! We zijn begonnen aan onze nieuwe badkamer.

De 'badkamer' die er stond toen we het huis kochten, was namelijk een regelrecht hell hole waar Spike zich ongetwijfeld in zijn sas zou voelen, maar mijn wederhelft en ik waren er zowaar minder gek op. Dat we daar alle reden toe hadden, bleek nog maar eens toen we zondag de kastjes weghaalden. Wat we daar onderuit gehaald hebben, da wilt ge echt nie weten!

Anyhow, voor alle (ver)bouwers onder u die ook van plan zijn een inloopdouche te maken, I bring you: deel 1 in het verslag van onze extreme badkamer makeover!

1. strip it
Eerste taak bij ons: alles weghalen. Wandtegeltjes (gelukkig alleen in de douche!) wegkappen en daarna de oude tegellijm afbeitelen. Geduld is een schone deugd. Verder: douchebak, douchestang, thermostaatkraan en badkamermeubeltjes wegnemen en ten slotte de laminaatvloer opnemen. De radiator blijft nog even hangen, want die willen we nog opzetten om de chape (zie stap 2) sneller te laten drogen.

2. connect it
OK, wij gaan dus voor een inloopdouche. Dat betekent: een afvoergootje installeren. Wij hadden het geluk dat er op de plaats waar de douchebak stond, voldoende diepte was om het gootje in te werken. Dus moest enkel de afvoer verlengd worden, en uitgemeten op welke hoogte het gootje moest komen. Vervolgens nog de aarding voorzien... et voila.
Wij hebben een gewone RVS afvoergoot gehaald in de Gamma, vooral omdat die veel goedkoper zijn dan bijvoorbeeld QuickDrain goten. De duurdere versies zijn waarschijnlijk makkelijker in de werken en zullen nog wel een aantal voordelen hebben, maar voorlopig lukt het met onze 'budget' versie ook perfect.

3. fill it
Gootje werd gisteravond geplaatst, en daarna werd de opening met chape opgevuld. Opletten! Niet tot de bovenrand van het gootje, want dan ligt de goot straks veel dieper dan je tegels en dat ziet er niet uit. Zeker niet te weinig opvullen, want dan ligt de goot straks hoger dan je tegels en dan kan het water niet weg. Last but not least: de chape moet een beetje afhellen in de richting van de afvoergoot, zodat het water afloopt, ah ja.

afvoergootje

12:13 Gepost door eftokati in wonen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: verbouwen, badkamer |  Facebook |

Commentaren

wow totally impressed... ik ken nog nen aannemer die steeds opzoek is naar werkvolk....
kan je ook tegels plaatsen>? :O)

Gepost door: bibifromtheblog | 26-02-08

De commentaren zijn gesloten.